2011. március 12., szombat

Charlotte-torta

Piskóta (vizes) :
6tojás, 6kanál víz, 12 kanál cukor, 12kanál finomliszt, 1 cs. sütőpor.
A kész piskótalapot gyümölcsízzel megkenjük, szorosan feltekerjük, majd vékony szeletekre vágjuk.
A tortaformába folpackot teszünk, majd piskóta szeletekkel kibéleljük.
Töltelék: 
50dkg túrót citromhéjjal vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral villáva összekeverjük.
Barackbefőtt levét (1dl) felforraljuk 2 teáskanál zselatinnal, hülni hagyjuk, majd a túrós masszába forgatjuk. 250-300ml Hulala tejszínhabot keményre verünk, és hozzáadjuk a zselatinos túróhoz. A piskótára kanalazzuk a felét, erre pedig lecsöpögtetett őszibarack-befőttet teszünk egy sorba. Erre halmozzik a maradék tórós tölteléket. Piskótával fedjük be a tetejét, lefedjük folpackkal, hűtőbe tesszük egy órára. Ha kivettük, eltávolítjuk róla a folpackot és tortaformát, és Hulala tejszínt verünk fel a díszítéshez, valamint barack-szeletekkel is díszíthetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése